Colombia VM tröja 2018 barn Michael Owen förbises ännu en gång av Englands chef Fabio Capello när truppen för de kommande VM-kvalerna mot Kazakstan och Vitryssland meddelades på söndagen.

Capello medgav att Newcastle-anfallaren hade gett honom ett beslut att göra genom att göra tre mål i sina fyra sista matcher.

Men den italienska chefen förbisedde honom för andra omgången av kvalen till 2010-turneringen i Sydafrika och valde att hålla fast vid Wayne Rooney, Emile Heskey och Jermain Defoe och ta in den senare Portsmouth-lagkameraten Peter Crouch, som har scoret fyra i hans sista tre matcherna.

I sina öppningsfästningar i kvalificerad Grupp sex slog England Andorra i Barcelona 2-0 den 6 september innan de fogade gruppfavoriterna Kroatien 4-1 i Zagreb fyra dagar senare.

I förändringar från den trupp Billiga VM tröjor som valts för dessa spel återvänder Liverpool kapten Steven Gerrard, tillbaka från en ljusskada, till Englands mittfält, medan Joe Cole, skadad i Chelseas 2-0-nederlag av Aston Villa på söndagen, saknar ut.