Portugal påförde Rysslands Island VM tröja 2018 barn första nederlag i sin FIFA World Cup-kvalifikationskampanj tack vare ett nio minuters Helder Postiga mål på fredag.

De tre poängen lyfter Portugal till toppen av Grupp F med tre matcher kvar att spela, även om Fabio Capellos ryssar är bara två poäng bakom och fortfarande har en jättestor 15 att spela för.
Paulo Bento lämnade en konkurrenskraftig debut till Luis Neto i stället för den suspenderade Pepe, med Nani benched till förmån för Vieirinha på högerkanten, medan Ryssland såg kapten Igor Denisov tillbaka till start XI.
Besökarna kom in i matchen i imponerande form, med att inte erkänna ett mål i kvalificeringen, men det var hemlandet som gjorde bättre start i Lissabon, pressade sina motståndare väl och behöll innehav.

Trots detta var det fortfarande en överraskning när Portugal tog ledningen på nio minuter genom Postiga, som utnyttjade en del slarvig försvar för att avsluta Miguel Velosos vänstra frispark vid fjärrpositionen. Rysslands oförmåga att hålla bollen för vilken tid som helst som bjudits in Portugal och Postiga kunde ha haft en sekund på 18 minuter och slog en rubrik över linjen från en Cristiano Ronaldo-uppsättning. Ronaldo själv spelades sedan in av Neto men kunde inte tvinga ett skott på målet som Rysslands första satsning i oppositionen halva såg Alexandr Kerzhakov tvinga Rui Patricio men deras bästa chans kom på 38 minuter som ersättare Denis Glushakov kunde bara vända Yuri Zhirkovs kors bred Billiga Fotbollströjor över den översta stolpen. Ryssland Shirokov vände sig och slog en ansträngning över linjen, vilket innebar att Portugal gick framåt vid pausen trots en sen kampback från besökarna. Den andra halvan var en skarp affair till att börja med eftersom båda sidorna begick ett antal f oljor med få chanser att vara hade. Portugal hade igen