Portugal VM tröja 2018 barn Mensah från engelska Premiership club Sunderland har kämpat med ett problem bakom en viss tid men förväntas starta och kan vara partner av Isaac Vorsah med Jonathan Mensah utesluten efter två försiktighetsåtgärder.

Ayew, en av två söner av treåriga afrikanska fotbollsspelaren Abedi 'Pele' Ayew i truppen, har varit en ständig närvarande i Sydafrika innan ett andra gult kort styrde honom ut.

Bland de som skulle kunna ersätta Ayew är "Sullie Muntari", den dåliga pojken, från europeiska klubbmästare Inter Milan, som regelbundet kolliderat med den övre disciplinära Rajevac sedan han lyckades fransman Claude le Roy för två år sedan.

Klädkammarkritik av tränaren efter att en grupp ritar med Australien ledde nästan till att han sparkades ut ur truppen och tjänstemän har medgett att han är i sista varningen.

Muntari vägrade spela i vänskap Billiga Fotbollskläder Barn mot Angola i november i november, vilket ledde till hans uteslutning från Afrikanska nationerna Cup två månader senare, där den kraftigt utarmade Ghana slutade runnare upp bakom Egypten.